Curs Anul 2 Intermediari

Curs Anul 2 Intermediari
 • Perioada: 21 octombrie 2017 - 15 iulie 2018
 • Locația: Cluj-Napoca
 • Instructor: László Pethő, centura neagră, 15 ani de experiență în Krav-Maga
 • Diplome: centura verde în luna februarie | centura albastră și calificarea de instructor asistent în luna iulie.
 • Ce învăț în Anul 2?

  Vei stăpâni cele mai importante principii și tehnici de autoapărare din Krav-Maga. Vei ști să te aperi de atacurile cu mâinile și picioarele, de cele cu bastonul și cuțitul cât și de amenințările cu pistolul. Practic, acesta este nivelul la care vei înțelege cu adevărat frumusețea Krav-Maga și legăturile dintre tehnici. Predarea materiei de Krav-Maga este completată de informații despre tehnica predării și conducerii unui antrenament. Ca instructor asistent vei putea iniția propriile tale grupe de predare pentru adulți sau copii, însă examenele de centură vor fi conduse de către László Pethő.

 • Eu pot participa?

  Poți participa dacă ai minim 17 ani, indiferent dacă ești bărbat sau femeie. Nu există vârstă maximă - avem frecvent cursanți peste 50 ani. Nu are importanță care este condiția ta fizică actuală.

  Trebuie să deții minim centura portocalie în Krav-Maga. Aceasta presupună că:

  • ai obținut centura portocalie la absolvirea primului an de pregătire din Cursurile Anuale, sau
  • ai primit centura portocalie sau una superioară la absolvirea altor cursuri organizate de școala noastră (instructor László Pethő), sau
  • ai primit centura portocalie sau una superioară la absolvirea altor cursuri organizate de alte școli care predau Krav-Maga în forma originală, ca artă marțială de autoapărare.

  Grupele sunt formate din 6-12 persoane. Numărul de cursanți este suficient de mic încât să permită o predare de calitate, în care instructorul va interacționa frecvent cu tine personal. În același timp, vei avea o varietate suficient de mare de parteneri de antrenament de vârste, constituții și cu experiențe diferite cu care să te antrenezi.

 • Care este programul?

  Cursul anual însumează 180 ore de pregătire, echivalând 2 ani de cursuri săptămânale. Pregătirea este compusă din 10 cursuri de weekend (x 2 zile x 7 ore = 140 ore) și practică de predare (40 ore).

  • Cele 10 cursuri de weekend sunt programate de obicei în al treilea weekend din fiecare lună, după cum este detaliat în continuare. Încep la ora 10 și se încheie la ora 17, atât sâmbătă cât și duminică. Prezența este obligatorie la toate cursurile. Putem modifica pe parcurs datele în cazul în care este facilitată prezența la cursuri.
   • Cele 40 de ore de practică de predare se vor desfășura în cadrul altor cursuri săptămânale, intensive sau anuale organizate de școala noastră, cumulat pe parcursul anului de pregătire.

   Opțional - cadou din partea noastră - poți participa GRATUIT, când dorești, la antrenamentele săptămânale de Krav-Maga organizate pentru cursanții școlii noastre. Aceste antrenamente săptămânale vor avea loc în fiecare zi de marţi, între orele 20-22. Vei exersa tehnicile dorite, cu o varietate mai mare de parteneri și în formate diferite față de curs. În plus - tot opțional - poți participa GRATUIT la cursurile anului 1 de pregătire, când dorești, în limita locurilor libere.

 • Cum sunt organizate cursurile?

  Începi fiecare curs de weekend cu exersarea tehnicilor predate în weekend-ul anterior. Apoi înveți tehnici și principii noi - foarte multe în fiecare weekend. Programa este concepută astfel încât să exersezi fiecare tehnică în cel puțin 3 weekend-uri, pentru a ajunge să o stăpânești suficient de bine. Nu primești o centură doar pentru că te prezinți la curs ci pentru că o meriți cu adevărat.

  În weekend-urile 1-4 înveți materia pentru centura verde. În al 5-lea weekend repeți toate tehnicile în moduri noi, mai dinamic și dai examenul pentru centura verde. În mod similar, pentru centura albastră înveți materia în weekend-urile 6-9, apoi repeți dinamic și dai examenul în weekend-ul 10.

  Este important să participi la toate cursurile pentru a primi explicațiile detaliate şi pentru a exersa suficient de mult și de variat. Absenţele de la cursurile 1-9 trebuie recuperate, însă recuperarea este o soluţie de compromis pe care trebuie să o eviţi cât mai mult. Dacă lipsești în weekend-ul cu examen sau în două weekend-uri cu predare pentru aceeași centură vei putea continua anul însă probabil nu vei primi centura şi calificarea respectivă.

 • Cum mă pregătesc ca instructor?

  Practica de predare o vei desfășura în cadrul altor cursuri săptămânale, intensive sau anuale organizate de școala noastră, cumulat pe parcursul anului de pregătire. În orele de practică vei preda activ altor cursanți, sub supervizarea lui László. Vei primi în timp real sugestiile necesare pentru a preda eficient cunoștințele tale de Krav-Maga. Te vom încuraja și te vom sprijini să îți formezi propriile tale grupe de predare imediat după obținerea centurii verzi.

  Pentru a primi la finalul cursului diploma de instructor asistent este obligatoriu să faci dovada absolvirii unui curs de prim ajutor autorizat. Îți solicităm acest lucru pentru a ne asigura că vei acționa corect în cazul în care se vor produce accidente la cursurile tale. Îți recomandăm cursul organizat de Crucea Rosie.

  Formarea ca instructor face parte din pregătirea ta. În timpul practicii de predare vei ajunge să înțelegi mult mai bine principiile și tehnicile pe care le ști deja deoarece va trebui să le explici și să le exemplifici perfect elevilor tăi. Predând vei evolua mult mai repede și vei deveni mult mai bun decât alți practicanți de Krav-Maga care doar învață. Totuși, după absolvirea cursurilor NU ai nici un de de obligație în a preda Krav-Maga. Noi te ajutăm să îți formezi o abilitate și îți dăm o certificare, însă depinde exclusiv de tine dacă și când te vei folosi de ele.

 • De ce echipament am nevoie?

  Vei purta un kimono alb și vei fi desculț. Ne antrenăm într-o sală de sport frumoasă, cu oglinzi și saltele pe jos. Pernele de antrenament, palmarele, căștile de protecție, bastoanele, cuțitele și pistoalele de antrenament le aducem noi. Va trebui să îți aduci mănuși de grappling, fără degete.

 • Vreau să aprofundez

  Dacă deții deja centura verde poți participa regulat sau ocazional la primele 5 cursuri. Dacă deții centura albastră sau o centură superioară poți participa regulat sau ocazional la toate cursurile. Participarea este posibilă în limita locurilor libere, în ordinea solicitărilor.

 • Primesc ceva GRATUIT?

  DA, prin simpla înscriere beneficiezi de următoarele gratuități și reduceri:

  • Un antrenament săptămânal de Krav-Maga GRATUIT, împreună cu alți cursanți ai școlii noastre. Vei exersa tehnicile dorite, cu o varietate mai mare de parteneri și în formate diferite față de curs. Prezența la antrenamentele săptămânale este opțională, deci poți participa la ele doar când dorești. Economisești 720 lei = 9 luni x 4 săptămâni x 20 lei antrenamentul.
  • Poți participa GRATUIT la oricare dintre cursurile anului 1 de pregătire, când dorești tu, în limita locurilor libere. Economisești 200 lei / curs de weekend.
  • 10% REDUCERE de preț la toate cursurile intensive organizate de László în perioada cursului anual. Vor fi cursuri cu tematică specială, în care vei pute învăța tehnici mai avansate sau elemente care nu sunt predate la cursurile anuale. Înscrierea la aceste cursuri este opțională.

 
Suntem la mijlocul programului Anului 2 de pregătire. O parte dintre cursanți au primit în luna februarie centura verde, iar din luna martie încep pregătirea pentru centura albastră. Dacă deții deja centura verde, poți să li te alături pentru a-ți continua pregătiea cu învățarea de tehnici noi. Dacă deții centura albastră, poți să repeți tehnicile pentru a ajunge la un nivel superior de înțelegere și execuție. În ambele cazuri, te vei pregăti ca instructor de Krav-Maga iar la finalul cursului vei primi diplona de instructor asistent.

 

Abonează-te la noutăţi

Primește informații utile despre cursurile noastre, Krav-Maga și autoapărare. Nu trimitem spam.

© 2004-2018 KRAV-MAGA Stability in Motion. Toate drepturile sunt rezervate.