Krav-Maga

Ce este Krav-Maga?

Krav-Maga este arta marţială israeliană de autoapărare, accesibilă tuturor, cu tehnici executate rapid și eficient. Krav-Maga se evidențiază prin eficiența de care dă dovadă în conflictele reale, fără reguli, cu agresori superiori ca forță, agilitate și îndemânare. Permite atât învățarea de principii și tehnici utile în câteva ore cât și studiul aprofundat, nelimitat în timp.

"Care este ideea mea și care este calea mea? Să-i fac pe oamenii care practică Krav-Maga mai buni. Autoapărarea este educativă. Deoarece eu trebuie să-i educ pe tineri, nu să îi fac agresivi; din contră - eu vreau să îi educ. Dar, dacă ei ajung în pericol ei trebui să reacționeze ca și cum sunt în pericol." dintr-un interviu cu Imi Lichtenfeld, în 1989.

Pe internet se găsesc o mulțime de informații despre Krav-Maga. Din păcate, multe dintre aceste informații sunt greșite sau contradictorii. Informațiile pe care ți le prezentăm sunt luate direct de la Yaron Lichtenstein, care a fost numit de către Imi Lichtenfeld succesorul lui.

Ce îți oferă Krav-Maga?

Imi Lichtenfeld in kimono, apărare la cuţit

Krav-Maga te ajută să devii mai puternic atât fizic cât și emoțional. Investiția nu este doar în corpul tău ci și în mintea și atitudinea ta. Iar beneficiile le vei resimți toată viața, chiar dacă nu vei mai călca vreodată într-o sală de sport!

Krav-Maga nu îți oferă garanții, însă îți oferă tehnici și principii pentru cele mai variate agresiuni. Acestea îți pot asigura supraviețuirea într-un conflict cu agresori mai mari, mai puternici și mai rapizi. Și te învață să nu renunți niciodată să lupți pentru siguranța și viața ta.

Practicând Krav-Maga devii mai încrezător în forțele proprii (ști că la nevoie poți să te aperi eficient pe tine și pe cei din jurul tău), scapi de frici sau traume psihice, își creezi și îți menții o condiție fizică excelentă (tehnicile predate pun în mișcare fiecare mușchi și fiecare articulație din corpul tău) și reduci stresul zilnic (activitatea fizică intensă te detașează de toate problemele).

Este Krav-Maga violent?

Poate fi dacă este nevoie. Astfel, Krav-Maga te învață să eviți conflictele, dar în cazul în care nu ai de ales vei putea lupta eficient pentru a supraviețui.

Vei urmări neutralizarea pericolului prin mișcări scurte, rapide și eficiente, orientate spre punctele sensibile ale agresorului. Vei aplica tehnici mai mult sau mai puțin agresive în funcție de tipul atacului și de numărul agresorilor.

Krav-Maga reduce tendințele și manifestările violente. Ca practicant, ajungi să te cunoști mai bine și să îți dezvolți abilitățile necesare pentru a trece optim prin situațiile de criză. Vei rămâne calm și vei reacționa doar când și cât este necesar pentru a te proteja și a leza cât mai puțin agresorul. Practic, cu cât ești mai bine pregătit cu atât ai mai puțină nevoie să folosești forța.

Contrar opiniei generale, violența gratuită o găsești în sporturile de contact, în care competitorul intră de bună voie în ring cu intenția clară de a-i face rău partenerului de concurs doar pentru a câștiga prestigiu, glorie și bani. Practicantul de Krav-Maga nu va intra niciodată într-o confruntare de bună voie, ci doar silit, gândindu-se "Dacă nu acționez, cineva va muri."

Istoria Krav-Maga

Imi Lichtenfeld in armată, apărare la armă lungă Krav-Maga a fost creat în 1971 în Israel de către Imi Lichtenfeld, ca o artă marțială bazată pe tehnicile și principiile pe care le-a predat inițial în armata israeliană.

Imi Lichtenfeld a fost un atlet desăvârșit, având printre altele o pregătire temeinică în Judo, Jiu-Jitsu Japonez, box și lupte Greco-Romane. A acumulat peste 12 ani de experiență pe câmpul de luptă și în confruntări de gherilă iar apoi a lucrat peste 20 de ani ca instructor șef de autoapărare și luptă corp la corp în armata israeliană.

Sintetizând experiențele sale de o viață, Imi a creat în 1971 Krav-Maga, ca artă marţială israeliană de autoapărare. A conceput-o astfel încât să fie eficientă și accesibilă tuturor oamenilor, puternici sau slabi, bărbați și femei, copii sau adulți.

Citește în continuare  

Școala KRAV-MAGA Stability in Motion

Școala KRAV-MAGA Stability in Motion a fost înființată de către László PETHŐ în 2012 cu scopul de a crea un cadru mai flexibil și mai eficient de instruire.

În cadrul școlii noastre urmărim să-i învățăm pe oamenii obișnuiți (bărbați și femei, adulți și copii) să se apere eficient și să devină mai puternici, indiferent de condiția lor fizică sau de timpul disponibil pentru antrenamente. Îmbinând pregătirea fizică cu dezvoltarea personalității, facilităm schimbări pozitive de atitudine utile pentru tot restul vieții.

Predăm Krav-Maga exact în forma creată de Imi Lichtenfeld. Conform tradiției, în majoritatea timpului ne antrenăm într-o sală de sport, în kimonouri albe și desculți. Ținem și cursuri în îmbrăcăminte obișnuită și încălțați, în locații diverse, pentru a testa tehnicile în condiții cât mai apropiate de realitate.

Citește în continuare  

Principii și tehnici

Regulile Krav-Maga sunt:

  1. Folosește o apărare specifică pentru un atac specific.
  2. Cale minimă, viteză și putere maximă pentru lovituri.
  3. Nici o mișcare nu va fi străină corpului și minții tale.
  4. Fă ce poți, dar fă corect. Nu există scurtături.

În Krav-Maga, pentru fiecare amenințare există mai multe variante de apărare, de atac sau de acțiuni combinate. Predăm apărări la toate agresiunile posibile: lovituri cu mânile și picioarele, prize pe corp și haine, strangulări și îmbrățișări, atacuri cu arme albe și de foc etc. Abordăm toate situațiile posibile: unul sau mai mulți atacatori, în spații deschise sau închise, în picioare sau la sol, la distanță mică sau în contact cu atacatorul etc.

Citește în continuare  

Centuri și Examene

În Krav-Maga folosim (doar la kimono) următoarele centuri: galbenă, portocalie, verde, albastră, maro și neagră. Centurile colorate și examenele sunt modalități de evidențiere a progreselor înregistrate de către cursanți.

Citește în continuare  

Abonează-te la noutăţi

Primește informații utile despre cursurile noastre, Krav-Maga și autoapărare. Nu trimitem spam.

© 2004-2019 KRAV-MAGA Stability in Motion. Toate drepturile sunt rezervate.