Curs Anul 2 Intermediari

Curs Anul 2 Intermediari
 • Perioada: octombrie 2019 - iulie 2020
 • Locația: Cluj-Napoca
 • Instructor: László Pethő, centura neagră, 16 ani de experiență în Krav-Maga
 • Diplome: centura verde în luna februarie | centura albastră și calificarea de instructor asistent în luna iulie.
 • Ce învăț în Anul 2?

  Vei stăpâni cele mai importante principii și tehnici de autoapărare din Krav-Maga. Vei ști să te aperi de atacurile cu mâinile și picioarele, de cele cu bastonul și cuțitul cât și de amenințările cu pistolul. Practic, acesta este nivelul la care vei înțelege cu adevărat frumusețea Krav-Maga și legăturile dintre tehnici. Predarea materiei de Krav-Maga este completată de informații despre tehnica predării și conducerii unui antrenament. Ca instructor asistent vei putea iniția propriile tale grupe de predare pentru adulți sau copii, însă examenele de centură vor fi conduse de către László Pethő.

  La mijlocul cursului vei primi centura verde iar la absolvirea lui vei primi centura albastră și diploma de instructor asistent de Krav-Maga.

  Ulterior te vei putea înscrie în anul 3 pentru a obține centura neagră și diploma de instructor. În plus vei acumula o experiență bogată în predare.

 • Îți oferim

  • Cel mai eficient, rapid și ieftin program de pregătire al unui practicant și instructor de Krav-Maga. Cursurile sunt împărţite pe 3 ani de studiu, cu câte un weekend de pregătire lunar. În total însumează peste 500 ore de pregătire intensivă și predare asistată. La finalul celor 3 ani vei cunoaște bine toate tehnicile din Krav-Maga, vei fi foarte eficient în orice confruntare şi vei avea o bogată experiență practică în predarea Krav-Maga.
  • Krav-Maga ca artă marțială, în kimono, cu centuri colorate, în forma originală creată de Imi Lichtenfeld. Punem accentul pe dezvoltarea personală şi căutăm perfecţiunea în executarea tehnicilor. Oferim centuri colorate şi diploma de instructor. Pentru persoane de ambele sexe, de minim 16 ani, indiferent de condiția fizică sau de experiența anterioară.
  • Mediu de instruire complex, cu participanți având vârste între 16-60 ani și experiențe de viață foarte diferite. Vei exersa tehnicile de autoapărare cu toți colegii tăi, ceea ce îți va oferi o experiență bogată și eficiență în aplicarea lor în condiții reale, cu persoane necunoscute. Totuși, deoarece vei avea aceeași colegi timp ce cel puțin un an vei reuși să îi cunoști suficient de bine încât să te simți confortabil să te antrenezi împreună cu ei.
  • Tehnici eficiente de autoapărare pentru toate agresiunile posibile: unul sau mai mulți atacatori, în spații deschise sau închise, în picioare sau la sol, la distanță mică sau în contact cu atacatorul. Vei ști ce să faci dacă ești: lovit cu mâinile sau cu picioarele; împins, tras de haine sau de păr; ținut de una sau de ambele mâini; strangulat, îmbrățișat, imobilizat la sol; atacat cu bastonul, cuțitul și alte obiecte; amenințat cu pistolul și cu alte arme de foc; atacat simultan de mai multe persoane etc.
  • Dezvoltare fizică și emoțională. Vei avea mai multă încredere în tine după ce realizezi că există modalități realiste de a face față mai multor agresori, mai mari și mai puternici. Îți vei dezvolta forța, mobilitatea, viteza de reacție și coordonarea. Îți vei cunoaște mai bine corpul. Vei avea mai multă energie; o atitudine, o dispozitie și o stare de sănătate mai bună.
  • Formare ca instructor de Krav-Maga. Din anul doi de pregătire înveți să conduci antrenamentele şi să predai tehnicile din Krav-Maga. Vei preda imediat după ce primeşti centura verde, grupelor formate de tine sau în cadrul cursurilor organizate de școala noastră. La finalul programului de pregătire vei deține o bogată experiență de predare și vei putea să îți deschizi școala ta de Krav-Maga oriunde în lume!
  • Afiliere la școala Krav-Maga Stability in Motion. În 3 ani de pregătire poţi obţine centura neagră şi diploma de instructor. Ca instructor afiliat școlii noastre vei putea susține examene cu elevii tăi și le vei putea da centuri colorate. În plus, în școala noastră promovăm colaborarea între instructori, bazată pe principii etice frumoase, ceea ce îți va oferi un cadru de lucru și de dezvoltare armonios și plăcut.
 • Cine predă?

  Instructor László Pethő

  Instructorul László PETHŐ are o experiență peste 16 ani de învătare și predare în Krav-Maga și peste 31 ani de experiență în practicarea diverselor arte marţiale (Shotokan, Kyokushin, Wushu, Aikido, Judo și Systema). Este primul instructor de Krav-Maga din România, din 2004. Este singurul instructor de Krav-Maga din România certificat de institutul de sport Wingate din Israel, în 2011. Deține prima centură neagră acordată unui instructor de Krav-Maga din România de către Marele Maestru Yaron Lichtenstein, din 2012. Este Formator și Consilier pentru Dezvoltare Personală acreditat de ANC (CNFPA). Este Terapeut Avansat Bowen și Terapeut Reiki, din 2012. Predă AcroYoga, din 2016.

 • Eu pot participa?

  Acest curs este pentru tine dacă:

  • ai minim 17 ani, indiferent de sex, cu o condiție fizică medie. Avem frecvent cursanţi peste 40-50 ani.
  • deții minim centura portocalie în Krav-Maga;
  • vrei să îți dezvolți corpul: forța, rezistența, mobilitatea, viteza de reacție;
  • vrei să îți dezvolți personalitatea: încrederea, autocontrolul, disciplina;
  • nu vrei să depinzi de noroc sau de bunăvoința altora dacă ești agresat;
  • vrei să te poți apăra eficient de agresori mai mari și mai puternici;
  • dorești să devii instructor de Krav-Maga și să predai cursurile tale.

  Trebuie să deții minim centura portocalie în Krav-Maga. Aceasta presupună că:

  • ai obținut centura portocalie la absolvirea primului an de pregătire din Cursurile Anuale, sau
  • ai primit centura portocalie sau una superioară la absolvirea altor cursuri organizate de școala noastră (instructor László Pethő), sau
  • ai primit centura portocalie sau una superioară la absolvirea altor cursuri organizate de alte școli care predau Krav-Maga în forma originală, ca artă marțială de autoapărare.
 • Care este locația?

  Cursul se desfăşoară în Cluj-Napoca. Ne vom antrena într-o sală de sport modernă, cu saltele pe jos. Adresa exactă îţi va fi comunicată după înscriere.

 • Care este programul?

  Cursul anual însumează 180 ore de pregătire, echivalând 2 ani de cursuri săptămânale. Pregătirea este compusă din 10 cursuri de weekend (x 2 zile x 7 ore = 140 ore) și practică de predare (40 ore).

  Cele 10 cursuri de weekend sunt programate în weekend-uri fără sărbători, după cum este detaliat în continuare. Încep la ora 10 și se încheie la ora 17, atât sâmbătă cât și duminică. Prezența este obligatorie la toate cursurile. Putem modifica pe parcurs datele în cazul în care este facilitată prezența la cursuri.

  Planificarea exactă a cursurilor va fi disponbilă începând cu luna iunie 2019.

  Cele 40 de ore de practică de predare se vor desfășura în cadrul altor cursuri săptămânale, intensive sau anuale organizate de școala noastră, cumulat pe parcursul anului de pregătire.

  Opțional - cadou din partea noastră - poți participa GRATUIT la cursurile anului 1 de pregătire, când dorești, în limita locurilor libere. Astfel, poţi să îţi aprofundezi cunoştinţele anterioare şi te poţi antrena un număr dublu de ore.

 • Cum sunt organizate cursurile?

  Începi fiecare curs de weekend cu exersarea tehnicilor predate în weekend-ul anterior. Apoi înveți tehnici și principii noi - foarte multe în fiecare weekend. Programa este concepută astfel încât să exersezi fiecare tehnică în cel puțin 3 weekend-uri, pentru a ajunge să o stăpânești suficient de bine. Nu primești o centură doar pentru că te prezinți la curs ci pentru că o meriți cu adevărat.

  În weekend-urile 1-4 înveți materia pentru centura verde. În al 5-lea weekend repeți toate tehnicile în moduri noi, mai dinamic și dai examenul pentru centura verde. În mod similar, pentru centura albastră înveți materia în weekend-urile 6-9, apoi repeți dinamic și dai examenul în weekend-ul 10.

  Este important să participi la toate cursurile pentru a primi explicațiile detaliate şi pentru a exersa suficient de mult și de variat. Absenţele de la cursurile 1-9 trebuie recuperate, însă recuperarea este o soluţie de compromis pe care trebuie să o eviţi cât mai mult. Dacă lipsești în weekend-ul cu examen sau în două weekend-uri cu predare pentru aceeași centură nu vei putea continua anul și nici nu vei primi centura respectivă.

 • Cum mă pregătesc ca instructor?

  Practica de predare o vei desfășura în cadrul altor cursuri săptămânale, intensive sau anuale organizate de școala noastră, cumulat pe parcursul anului de pregătire. În orele de practică vei preda activ altor cursanți, sub supervizarea lui László. Vei primi în timp real sugestiile necesare pentru a preda eficient cunoștințele tale de Krav-Maga.

  Pentru a primi la finalul cursului diploma de instructor asistent este obligatoriu să faci dovada absolvirii unui curs de prim ajutor autorizat. Îți solicităm acest lucru pentru a ne asigura că vei acționa corect în cazul în care se vor produce accidente la cursurile tale.

  Formarea ca instructor face parte din pregătirea ta. În timpul practicii de predare vei ajunge să înțelegi mult mai bine principiile și tehnicile pe care le ști deja deoarece va trebui să le explici și să le exemplifici perfect elevilor tăi. Predând vei evolua mult mai repede și vei deveni mult mai bun decât alți practicanți de Krav-Maga care doar învață. Totuși, după absolvirea cursurilor NU ai nici un de de obligație în a preda Krav-Maga. Noi te ajutăm să îți formezi o abilitate și îți dăm o certificare, însă depinde exclusiv de tine dacă și când te vei folosi de ele.

 • De ce echipament am nevoie?

  Vei purta un kimono alb și vei fi desculț. Ne antrenăm într-o sală de sport frumoasă, cu oglinzi și saltele pe jos. Pernele de antrenament, palmarele, căștile de protecție, bastoanele, cuțitele și pistoalele de antrenament le aducem noi. Va trebui să îți aduci mănuși de grappling, fără degete.

 • Cât mă costă?

  Informații detaliate despre costul acestui curs vor fi disponbile începând cu luna iunie 2019.

  Vei beneficia de 10% REDUCERE de preț la toate cursurile intensive organizate de László în perioada cursului anual. Vor fi cursuri cu tematică specială, în care vei învăța tehnici mai avansate sau elemente care nu sunt predate la cursurile anuale. Înscrierea la aceste cursuri este opțională.

 • Vreau să aprofundez

  Dacă deții deja centura verde poți participa regulat sau ocazional la primele 5 cursuri ale anului 2. Dacă deții centura albastră sau o centură superioară poți participa regulat sau ocazional la toate cursurile anului 2. Informații detaliate despre costurile implicate vor fi disponbile începând cu luna iunie 2019. Contactează instructorul din timp dacă te interesează.

 • Super, vreau să mă înscriu!

  O nouă serie de pregătie va începe în luna octombrie 2019.
  Te vei putea înscrie în noua serie începând cu luna iunie 2019.

  Pentru a fi notificat imediat ce lansăm următorul curs îți recomandăm:

  Până atunci, te invităm să alegi o altă variantă din oferta noastră de cursuri.

 
 
 

Abonează-te la noutăţi

Primește informații utile despre cursurile noastre, Krav-Maga și autoapărare. Nu trimitem spam.

© 2004-2019 Stability in Motion SRL. Toate drepturile sunt rezervate.
CIF 25710836 | Reg.Com. J12/1337/2009 | Sediul social: Calea Floresti 3/26, Cluj-Napoca, România